vårrensa

När våren närmar sig, fåglarna börjar kvittra och ljuset är tillbaka börjar vi se på våra hem med nya ögon.
Vi vill städa ut vintern och släppa in våren. Vi längtar efter friskt, fräscht och luftigt och vill göra oss av med mörkt, tungt och murrigt. Vi blir helt enkelt inspirerade till att vårstäda.

Vad sägs om att ta vårstädningen till nästa nivå i år och göra en vårrensning? Karen Kingston har en enkel guide som gör jobbet lekande lätt. Nåja, den gör i alla fall processen enklare.
Här är den:

Fem enkla steg till vårrensning enligt Karen Kingston


1. Öppna fönstren för att få frisk luft att svepa runt i hemmet.

2. Börja litet och enkelt, då händer det magiska; varje liten del av ditt hem som du rensar frigör energi till dig. Den energin kommer du att vilja använda till att fortsätta rensa på andra ställen.

3. Använd de här fyra kategorierna för att avgöra vad som är röra:
a) saker du inte använder eller älskar
b) oorganiserade saker och oreda
c) för många saker på för liten plats
d) oavslutade saker

4 För att avgöra om du ska behålla eller göra dig av med en sak, fråga dig själv följande:
a) blir jag glad av den?
b) älskar jag den?
c) använder jag den?
Om du inte svarar ”ja, det blir jag!” på fråga a och ”ja, det gör jag verkligen!” på fråga b eller c, så har den inget i ditt liv att göra. Gör dig av med den i så fall.

5 Gör dig av med allt du rensat ut.  Nej, det är inte ok att ställa det i garaget eller i källaren. Det ska ut ur ditt hem, det vill säga till återvinning, välgörenhet eller försäljning.

IMG_8077

Hårt jobb, kan tyckas, men å vad det är värt det. Många upplever en enorm skillnad efteråt, det känns friskare och klarare i hemmet, det nu går till och med lättare att andas.
Och vet du vad, eftersom du är ihopkopplad med ditt hem, så kommer en motsvarande effekt att ske i ditt liv. Du ser saker och händelser i ett klarare ljus, du känner dig piggare och får mer energi. Vilken bonus, eller hur?

Comments are closed.