Solen lyser igen

Idag lyser solen igen. Vi känner värmen och ljuset ända in i själen. Solen är instant lycka.
För mig är det så. Idag är det så.

Det fanns en tid då jag var så ledsen och trött. Och så oerhört less på att inte vara glad. Stress och sömnbrist hade helt och hållet slukat mig. Det fanns inget som var roligt längre, Inget. Jag härdade bara ut. Min sista tanke på kvällen var alltid ”Å, gud, äntligen är den här dagen slut” och i nästa sekund ”I morgon måste jag upp och göra samma sak igen. Det orkar jag inte. Det vill jag inte”. Sedan hoppades jag på att få sova hela natten men vanligtvis vakande jag efter  ett par timmar med stressen som en myrstack av tankar i huvudet och enda sättet att komma undan var att tränga undan tankarna med hjälp av tv:n. Så jag spenderade nästan alla nätter framför någon dålig film eller serie för att komma undan mina egna rusande tankar. Jag var aldrig utvilad och jag var aldrig glad. Kroppen och själen tog stryk. Det fanns ingen mening med något. Jag levde inte. Det var mörkt.

allt är annorlunda nu. Solen lyser igen.

Det var då. En evighet sedan. År sedan. Allt är annorlunda nu. Solen lyser igen. Jag är så glad och tacksam över varje dag. Jag är så glad och tacksam över att få vara här. Jag är så glad och tacksam över att jag kunde vända allt. Jag är så glad och tacksam över att jag hittade en inre styrka som jag kunde använda för att skapa ett nytt sätt att leva. Steg för steg och med en verktygslåda – nej, en hel verkstad – full av redskap som jag använt och använder mig av för att må bra och känna mig glad, upplyft, lugn och levande. Med hjälp av rätt näring, träning, yoga, meditation, ett inre arbete, mängder av läsning och utbildningar och ett mod att våga sätta saker i verket är jag på en helt annan plats nu. Och såklart – med hjälp av människor runt mig som lyssnar, delar, hjälper och stöttar.

själen väntar på att bli lyssnad på

Att läka, att våga lämna, att våga nytt är som att resa genom sitt mörker och ut till ljuset som finns där. Att våga se på sig själv och fråga sig ” vad vill jag egentligen?” och ”vem är jag egentligen?” kan leda till nya val, nya sätt som kan göra våra dagar gladare, mer meningsfulla. Med små steg, ett i taget, kan vi långsamt hitta vårt riktiga jag, vår själ, som finns där och bara väntar på att bli lyssnad på.

Med ett kärleksfullt och förlåtande sätt kan vi sakta skapa den upplevelse vi vill ha.
Vi kan. Du kan.

 

 

Comments are closed.