Skapa gladare känslor

”…men Victoria, ta bort skygglapparna…” sa han och jag svarade ”låter som en bra idé, men hur gör jag det..?” med inte så lite desperation i rösten. Blixtsnabbt replikerade han ”du viker dem åt sidan, bara…” medan han vek undan osynliga skygglappar från sidan av sina ögon.

du viker dem åt sidorna, bara

Mhmmm… Ett snävt fokus hade mig i sitt grepp. Ett fokus jag själv satt. Och nu såg jag inte skogen för alla träd (som han också sa för att ytterligare illustrera mitt tunnelseende) och min blick var vänd nedåt, mot marken. Kroppen hade tagit till sig den känsla som var så svår att uttrycka med ord och gjorde sitt bästa för att skicka mig det tydliga meddelandet genom spända muskler och nedsänkt blick.

Fler goda råd från min kloke magiker och sedan hem.

På kvällens promenad märker jag hur jag går väldigt rak i ryggen, och känner så hur jag vänder blicken upp mot himlen. En vacker vårhimmel en vårvarm kväll. En älskad låt på repeat och jag känner hur hela kroppen fylls av nytt lugn, ny tillit. En övertygelse om att allt är på rätt plats tog över. Den övertygelse jag har, den som är jag. Det jag vet. Nu var den här igen. Leende, med avslappnade axlar och långa steg insåg jag att alla dörrar jag trodde var stängda hade varit öppna hela tiden.

En övertygelse om att allt är på rätt plats tog över

Våra känslor genljuder inom oss på olika frekvenser.

Glada, lyckliga, härliga känslor vibrerar på höga frekvenser. Oro och nedstämdhet vibrerar på låga. Den frekvens du är på får dig att se sådant som finns runt dig och som vibrerar på samma frekvens. Det är det som blir tydligt för dig. Annat, på andra frekvenser är svårare att se. När vi på något vis byter en känsla i kroppen mot en som känns lite bättre, så byter vi frekvens. Och plötsligt ser världen annorlunda ut. Lite gladare, lite ljusare. Vi är med om lyckosamma händelser och människor är vänliga mot oss. Och med ens så känns det ännu bättre och så byter vi frekvens igen.

Och det var det som hände. När spänningarna i kroppen försvann, när jag fick ett nytt perspektiv, rörde mig, fylldes med älskad musik kändes allt bättre. Jag blev väldigt mycket gladare. Och gick upp i frekvens. På det följde saker och händelser som låg på den här nya, glada frekvensen; möten med härliga människor, beröm och glada tillrop, pengar på kontot och andra positiva besked.

Jag gick upp i frekvens

Det är lätt att gå omkring och reagera på yttre omständigheter, att tro att vi inte har makt, kraft att påverka vår egen tillvaro. Men den kraft vi har inom oss är så oändligt stor. Vi kan välja hur vi vill uppfatta världen och vilken typ av skeenden vi vill omge oss med. Du behöver inte ge bort din kraft till någon annan eller till någon omständighet och tro att du inte kan påverka. Men du måste ta tag i din kraft och styra den åt det håll du vill. Bestämma dig för att gå upp i frekvens och göra det du behöver göra för att det ska ske. Kanske behöver du meditera på vardagsrumsgolvet och göra andningsövningar medan du blundar. Kanske behöver du springa i skogen, gå på en spinningklass eller promenera med blicken vänd mot en blå vårhimmel. Kanske behöver du hjälp att massera bort spänningarna  i kroppen och en timmes distanshealing? Kanske behöver du en magiker som säger något provocerande för att du ska få upp blicken för var du befinner dig för att du ska kunna ändra fokus. Kanske behöver du göra allt det, eller något helt annat, om och om igen. Men ge inte bort din kraft. Och skulle du börja portionera ut den till omständigheter du inte rår på så se till att ta tillbaka den snabbt. På det vis som du behöver.

På ditt vis skapa gladare känslor för att uppleva en gladare värld.

Och den där skogen, den jag inte såg för alla grenar och kvistar jag zoomat in på, den ser jag nu. Det är en skog med många, många lager. Den är en djup och bred helande skog som skiftar i olika gröna toner. Där finns smådjur och stordjur och en massa stigar att utforska. Och lyfter jag blicken ännu mer så finns det mer att upptäcka utanför skogen. Det finns en hel värld och ett oändligt universum. Och inom mig spelas ”…morning has broken…” på repeat.

Comments are closed.