rensaguiden

Du kanske, som jag, har sett en del listor på hur man får ett rensat och organiserat hem på 21 dagar, eller 1000 saker du kan rensa ut, eller en utmaning där du ska göra dig av med 20 saker om dagen i ett år och så vidare? Hur mycket jag än håller med om att det är bra att rensa – det är toppen! –  och att resultatet skulle kunna bli bra så är jag inte så förtjust i sådana listor. Jag tycker att de är stressande och är inte säker på att själva intentionen med att rensa alltid når fram.

För min del är det viktigt att förmedla vad vi vinner – både i det yttre och det inre – med att rensa. Det är också viktigt att skapa en förståelse för att det inte alltid är busenkelt att göra sig av med saker vi har eftersom vi knyter starka band till dem. Jag har all förståelse för att det kanske inte går att rensa ut 1000 saker inom en viss tid, eftersom det kan innebära en hel del känslomässig påfrestning. För mig är det också viktigt att vi skapar förutsättningar för att lyckas med vår rensning och att vi inte blandar in skuldkänslor i rensandet. Det kan hända att det tar tre veckor för dig att rensa det som tar mig en och en halv månad att göra. Jag kanske inte skulle klara att rensa mina 1000 saker inom utsatt tid och det skulle kännas himla trist att misslyckas. Nej, då tycker jag att det är bättre att få hjälp med hur man gör, och möjligheter att lyckas.

Jag har satt ihop ett blad som hjälper dig i din rensning. Det är enkla och praktiska verktyg som guidar dig genom hur du gör, vad du kan rensa ut och varför det är så otroligt bra att göra det. Ingen press, ingen stress. Bara hjälp. Ladda ned, skriv ut och låt guiden följa dig på din väg till att skapa ett hem som stöder dig och dina drömmar och hjälper dig framåt i livet:
rensaguiden

rensaguiden

Comments are closed.