”keep letting go…

…until you’re you again.” Så säger underbara Lalah Delia och jag kan bara hålla med. Jag har rensat och plockat och gjort mig av med sådant som inte känns som jag, sådant jag inte tycker om, använder eller behöver. Och det fantastiska är att ju mer jag skalar bort, desto mer framträder jag själv. När fluffet och bruset och allt onödigt är borta blir det en slags äkthet och stillhet kvar, och en kärna som är jag. Den jag verkligen är.

Även om jag tycker att jag har känt mig själv ett bra tag nu så är det fascinerande att se vad som faktiskt finns i den där kärnan. Och hör och häpna! Ingen kan vara mer överraskad av min kärna än jag när jag i den börjar ana en dragning till färger jag aldrig skulle valt tidigare. Skulle inte komma på tanken. Plötsligt är jag tydligen en rosa och lila person. Rosa och lila kuddar och blommor letar sig in i hemmet och jag bara njuter. Jag är helt betagen av magnoliakvistar med magiska rosa blommor och ljuvliga kungsliljor slår an en glömd sträng inuti. Det känns väldigt märkligt men o så rätt. Kanske är det nåt med årstiden, eller så är det färgernas egenskaper som jag omedvetet dras till.

Här är den rosa färgens egenskaper: lugnande, feminin, läkande och stödjande. Och den lila färgen: lugn, intuition, medvetenhet, disciplin och inspiration. Det låter spännande och inte tokigt alls, tänker jag och låter mig förtrollas av kungsliljans underbara lila klockor.

Har du märkt någon förändring inuti när du rensat? Till exempel när det gäller färger. Vilka färger dras du till? Är det någon skillnad från tidigare? Har du märkt någon förändring nu när solen är tillbaka och dagarna är längre? Fundera lite över vad det kan betyda. Kanske upptäcker du något du inte visste om.

IMG_7845

Comments are closed.