Ett ögonblick av ren lycka

koksfonstretVad är det som händer när en känsla av ren lycka plötsligt sveper genom kroppen?
Hur är det möjligt? Jag vet inte riktigt, men det var det som hände alldeles nyss.
En bubblande känsla av att vara rakt igenom glad och lycklig fanns där, inuti.

Hur kan jag förklara så det blir begripligt? Det var inte den där glädjen jag kan känna över hur bra jag har det och över att alla runt mig mår bra, utan en annan sorts glädje. En känsla av lycka som manifesterade sig fysiskt. Det kändes som att jag  v a r  lycka.

Kanske var det ett ögonblick av det som kallas bliss? Det var inte någon märkvärdig eller särskilt anordnad situation utan känslan fanns bara där när jag stod vid köksfönstret nyss. Diskade en kastrull. Jag har upplevt det förut. Den har dykt upp när jag kört bil på väg till jobbet och när jag gått en promenad till exempel. Inga högtidliga eller särskilt inramade tillfällen, alltså. Inte på någon lyxig resa eller under meditation på något retreat, utan bara under en liten vardagsstund.

Jag funderar på det där ibland. Vad det är som gör att den här känslan dyker upp en stund och sedan ebbar ut. Missförstå mig inte. Jag är fortfarande väldigt glad, men det där påtagliga lyckoruset har klingat av.

Kan det vara för att ljuset är här igen? Jag blir ju så otroligt glad av solljus. Kan det ha att göra med att sockret är borta? Och kaffet? Att kroppen fått tillräckligt med sömn, näring och träning? Vet inte. Vet bara att jag är lycklig över att ha känt mig lycklig. Tacksam. Och som jag har längtat efter just den känslan, för det var ett tag sedan den hälsade på. Någon gång i somras, tror jag det var. Nu kom den hit igen. Vid köksfönstret.

Välkommen tillbaka, underbara känsla.

 

 

Comments are closed.