Älskar jag den och använder jag den?

DU HAR BESTÄMT DIG
Det är dags att gå igenom garderoben/förrådet/kökslådan/byrån/linneskåpet och rensa ut allt onödigt. Men hur i hela friden ska du kunna veta vad som ska vara kvar och vad som ska rensas ut?  Vilka handdukar ska du spara och vilka ska du skänka bort eller kasta? Alla? Inga? Inte så lätt. Eller?

EN ENKEL TUMREGEL ÄR:
SPARA DET DU ÄLSKAR OCH ANVÄNDER. GÖR DIG AV MED RESTEN.

Att välja ut de saker du vill behålla kan vara påfrestande. Det rör upp minnen, du blir känslosam och kommer på fiffiga undanflykter som ”den här kan vara bra att ha…” ”den här har jag ju fått av…” eller ”å, den här minns jag när jag köpte, det var i…”

Men det är viktigt att gå igenom processen. Ta upp varje sak eller klädesplagg och fråga dig själv: Älskar jag den? När använde jag den senast? Är det verkligen troligt att jag kommer att använda den igen? Det kan göra att du ser vad relationen till saken handlar om och blir medveten om den relationen. Intentionen gör att handlingen – att göra sig av med något – får en djupare påverkan på oss. Om vi blir medvetna om vårt beteende, vår inställning till saker får vi en ledtråd till vilka vi är. Vi får också en ledtråd till hur vi tar oss framåt och minskar på intryck och påverkan från saker som håller oss fast i ett gammalt sätt att tänka och vara.

Generellt handlar en oförmåga att göra sig av med onödiga saker om att vi är bundna till det förflutna och/eller har en rädsla för framtiden. Genom att gå igenom våra saker medvetet kan vi ta reda på vad vi egentligen tycker är viktigt, behålla det och släppa taget om annat.

Livet förändras hela tiden. När något kommer in i ditt liv; gläd dig åt det, använd det väl och släpp taget  när det är dags.

BARA FÖR ATT DU ÄGER NÅGOT BETYDER DET INTE
ATT DU MÅSTE BEHÅLLA DET FÖR ALL FRAMTID
handdukar

 

 

Comments are closed.